Boll och Kloss, del 4

Blombutiken är full av prunknande växter. Ormbunkarna vräker ut sina blad över klinkersgolvet och i bakgrunden hörs vatten porla. Lokalen är varm och fuktig. Kloss knäpper upp jackan.
- Har du sett så fina blommor! utbrister Boll glatt då hon gräver runt bland fröpåsarna.
- Jag minns inte namnen på dem alla. Du får hjälpa mig, säger Kloss och sätter sig på huk bredvid henne.
Boll har gjort en lång lista på förslag som de kan titta på. Efter en lång stund så har de bestämt sig och betalar i kassan.
  Ute på gatan är luften friskare och Kloss tar ett djupt andetag. De vandrar hem under tystnad. Boll tänker att hon inte vet hur man ska göra för att få fröna att växa. Att man ska stoppa ner dem i jorden förstår hon förstås, men det måste väl finnas fler saker man ska tänka på....

Boll och Kloss, del 3

Idag ska det ske. Efter många diskussioner hemma så har de bestämt sig. Eller egentligen behövde de inte diskutera så mycket för innerst inne visste de att det var dags. En rabatt är hyrd och planerna kring planteringen kan ta sin början. Det regnar ute, så Boll känner att hon kan sitta inne hela dagen och fundera kring hur det ska se ut. Hon tänker noga över  vilken sorts växter som passar i planteringen och i vilken ordning de ska sitta. Kloss som redan haft en rabatt förut tar det hela med ro. Ibland kommer han in i köket och ser hur det går för Boll där hon sitter och bygger upp sina drömmar.
- Jag har ju aldrig gjort det här förut,  säger hon med förväntan i blicken.
- Du har gröna fingrar, så det ska nog gå bra, lugnar Kloss med en tekopp i näven.

Boll har gröna fingrar och förväntan i blicken. Nu har de bestämt sig.

Boll och Kloss, del 2

Barkbänken är varm av det ljumma vårvädret. Boll och Kloss har slagit sig ner för en stund. Runt omkring dem är det full aktivitet och människor jobbar intensivt i olika små rabatter.
- Det verkar som att man får odla här, säger Kloss kisandes i solen.
En man kommer vandrande med en skottkärra full med jord och en kvinna som Boll känner ingen har fullt upp med att räffsa grusgången. Så trivsamt de har det, tänker Boll och ser nu hur kvinnan framför henne får hjälp av mannen.
- Ja, jag läste att kommunen har börjat hyra ut rabatter till oss i bostadsområdet. Blir man inte väldigt uppbunden av att ha en rabatt att sköta? frågar Boll.
- Man får väl ta hjälp av folk man känner. Det gjorde jag när jag hade en rabatt förut.
De reser sig och fortsätter promenaden ner mot hamnen. Havet gnistrar i solskenet och båtar försvinner mot horisonten. Undrar var de är på väg, tänker Kloss.

Boll och Kloss, del 1

Från vardagsrumsfönstret kan de se ner över takåsarna och om de ställer sig på soffkanten så ser de havet. Det är inte en stor lägenhet, men den räcker för två och kanske en till. Från köksfönstret ser man parken. Den tittar de ofta på, ser årstiderna växla och åren gå.
  Boll och Kloss är trots allt ganska lika, även om man inte tror det vid första anblicken. De delar samma drömmar och leker lekar med varandra. I många år guppade de omkring på havet, men så ville de ha lugn och la till. Lägenheten är inte stor, men den räcker för två och kanske en till. Ett fönster mot havet och ett mot parken.

På vårarna växer det i parker, tänker Boll och ser hur spröda knoppar frodas.


RSS 2.0