Boll och Kloss, del 12

Boll är trött på att vara ledsen. Nu vill hon klä sig i glada färger och ta på sig ett leende ansikte. Till slut kanske hon även kan lura sig själv.

Boll och Kloss, del 11

Den natten drömmer hon att en lite fågel spritt hennes allra innersta önskningar för världen. Det är därför de aldrig kan slå in. För önskningar som världen sett är förbrukade. Boll vaknar kallsvettig med en känsla av att hon borde kämpa ensam. Att hon inte skulle ha förrått sina hemliga önskningar. Nattens mörker förvandlar nu dess trollska sken till desperation i sin nakenhet. Önskedrömmarna är inte längre vackra. De skriker bara ut en längtan och Boll lägger kudden över huvudet för att slippa höra. Men det känns.


Boll och Kloss, del 10

Kloss har slagit sig ner för att vila en stund. Boll påtar i rabatten med full energi och under hennes naglar samlas den svarta jorden. Hon torkar sin fuktiga panna med smutsiga händer. Han kan inte låta bli att le åt hennes iver.
- Vi måste bestämma namn! utropar hon.
- Men namn kan vi väl vänta med. Vi ser ju vad det blir då de kommer.
Även idag skiner solen och vinden rasslar i trädets grenar. Kloss följer en gråsparv med blicken.
- Fast tänk om vi inte ser, då är det bra att ha ett namn i reserv.
De kan heta Linnea, Tuva eller Ros tänker hon och reser sig för att göra Kloss sällskap. Tänk om det blir en Sten eller Stig, fnittrar hon för sig själv. Hon kramar hans hand i sin och så skrattar de åt den svarta jorden som faller ner mot hans knä. Nu flyger sparven sin väg.


Boll och Kloss, del 9

De sitter på bänken i parken. Är trötta i armar och rygg. Att byta ut all jord och göra om planteringen tar på krafterna. Nu begrundar de nöjt sitt verk.
- Du ska se att det ordnar sig. Jag har sett dem i mina drömmar, säger Kloss mot Bolls panna.
Genom molnen bryter solen fram.

Boll och Kloss, del 8

Ibland gråter Boll och då fuktas hennes långa, mascaramålade fransar.
Jag gråter svarta tårar idag, tänker Boll och viker ihop filten hon sovit med.

Boll och Kloss, del 7

Det värker i själen, tänker Boll och drar filten över huvudet.

Jag får inte hoppas. Jag måste acceptera.

Boll och Kloss, del 6

I vårljuset syns smutsen så tydligt, tänker Boll och städar i panik undan gamla inlägg.


Boll och Kloss, del 5

Fröna är planterade och Boll och Kloss har duktigt skött om sin jordplätt i drygt två veckor. De har vattnat, plockat bort nedfallna grenar från björken bredvid, krattat grusgången och gödslat sin odling med varsamhet. Solen har värmt marken nästan varje dag och i rabatterna intill ser man hur små gröna skott kämpar sig upp ur jordtäcket. De är fortfarande sköra, men man anar klorofyllets livfulla färg. Det är många som stannar till för en stund och växlar några ord. Alla är entusiastiska över vad våren ska bringa med sig och folk kan inte låta bli att berätta hur bra det går med deras planteringar.
- Hur lång tid tar det innan det gror hos oss? funderar Boll.
- Det kommer nog snart, tröstar Kloss.
Så går de hemåt genom parken. Människorna omkring dem vinkar glatt, men återgår snart till att pyssla med sina rabatter. Boll tar på sig solglasögonen för att inte bländas av solen. Då syns inte längre tankarna som är skrivna i hennes ögon.

RSS 2.0